Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Kina


Epirocs Boomer S2 ortdrivningsrigg är del av ordern från Dazhong Mining.
Bild: Epiroc
Epirocs Boomer S2 ortdrivningsrigg är del av ordern från Dazhong Mining.

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order för gruvutrustning och service från Dazhong Mining Co. Ltd. i Kina. Maskinerna kommer att användas för att expandera två av bolagets underjordiska järnmalmsgruvor på ett så säkert och produktivt sätt som möjligt.

Dazhong Mining har beställt ett flertal olika riggar för ortdrivning, produktion och bergförstärkning för användning vid gruvorna Zhouyoufang och Zhongxinji i Anhui-provinsen. Ordern värderas till cirka 200 miljoner kronor och bokades under tredje kvartalet 2021. Förutom utrustning inkluderar ordern service och utbildning på plats, inklusive sofistikerade simulatorer, vilka skapar en säker och realistisk miljö för att förbättra maskinoperatörernas kompetens.

Dazhong Mining klassificeras som ett nationellt grönt gruvbolag, vilket innebär att det är erkänt för sina hållbara gruvmetoder. Bolaget köpte också ett stort antal maskiner från Epiroc 2020.

– Epiroc är glada att åter kunna samarbeta med Dazhong Mining så att bolaget kan expandera sin verksamhet ytterligare samtidigt som det stärker sin säkerhet, hållbarhet och produktivitet, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

– Vår verksamhet har verkligen blivit mer säker, miljövänlig och effektiv tack vare Epirocs utrustning och service, säger Dazhong Minings chef.
– Vi är glada att den här modellen kommer fortsätta att tillämpas vid utbyggnaden av två gruvor. Vi har ett bra långsiktigt partnerskap med Epiroc som stöder oss med teknik på en hög nivå som främjar en hållbar utveckling av gruvindustrin.

De beställda maskinerna inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Simba produktionsborriggar, samt Boltec och Cabletec bergförstärkningsriggar. Maskinerna kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem, som möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid, och de flesta enheter kommer att ha Epirocs Rig Control System, RCS, installerat, vilket gör utrustningen redo för automation och fjärrstyrning. Utrustningen kommer att levereras under 2021 och 2022.


Källa: Epiroc