De är en av aktörerna bakom världens största och modernaste plaståtervinningsanläggning


2021-08-31

Site Zero i Motala ska bli världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning och planeras stå klar 2023 (bilden är en illustration).
Bild: Svensk Dagligvaruhandel
Site Zero i Motala ska bli världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning och planeras stå klar 2023 (bilden är en illustration).

Idag, tisdag, presenterade Svensk Plaståtervinning en rekordinvestering i världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning, Site Zero i Motala, som planeras stå klar 2023. Anläggningen kommer att kunna hantera 200 000 ton plastförpackningar, vilket skapar förutsättningar att återvinna alla plastförpackningar från svenska hushåll.

Dagligvaruhandeln, via sin branschorganisation Svensk Dagligvaruhandel som är en av aktörerna bakom investeringen kommenterar satsningen;

– Medlemsföretagen i Svensk Dagligvaruhandel har satt ett gemensamt mål om att till 2025 ska alla konsumentförpackningar av plast vara materialåtervinningsbara. En målsättning som delas med leverantörsledet. Samtidigt som vi arbetar mot det målet är det viktigt att säkra upp att det finns ett system som högkvalitativt kan ta emot alla förpackningarna. Investeringen i Site Zero är en mycket viktig pusselbit i strävan mot cirkulära plastflöden, säger Karin Brynell vd Svensk Dagligvaruhandel.

Övriga aktörer bakom investeringen är Plastbranschens Informationsråd, Dagligvaruleverantörers Förbund samt Svensk Handel. Även Naturvårdsverket bidrar inom ramen för klimatklivet.



Källa: Svensk Dagligvaruhandel