Epiroc förvärvar leverantör av gruvelektrifieringslösningar


2021-04-01

Bild: Epiroc

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har tecknat avtal om att förvärva Meglab, ett kanadensiskt bolag med expertis i att tillhandahålla lösningar för gruvors elektrifieringsinfrastruktur. Lösningarna stöder gruvkunder när de går över till batterielektriska fordon.

Meglab, med säte i Val-D’Or, Quebec, Kanada, integrerar teknologi samt designar, tillverkar, installerar och stöder praktiska och kostnadseffektiva infrastrukturlösningar inom elektrifiering och telekommunikation till gruvkunder i flera länder. Meglabs produkter och lösningar inkluderar systemdesign, transformatorstationer, ställverk och automationssystemlösningar, vilket möjliggör den infrastruktur som behövs för elektrifiering av gruvor, laddningslösningar för utrustning samt för digitalisering och automatisering av verksamheten. Meglab har över 240 anställda och hade intäkter under 2020 om cirka 335 miljoner kronor.

– Epiroc är stolt över att vara ledande i att tillhandahålla batterielektriska fordon för gruvindustrin, vilka förbättrar kundernas arbetsmiljö, minskar deras utsläpp och ökar deras produktivitet, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.
– Förvärvet av Meglab kommer att stärka vår kapacitet att tillhandahålla infrastrukturen som behövs då gruvor alltmer börjar använda batterielektriska fordon.

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2021. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Epirocs marknadsvärde och offentliggörs inte. Verksamheten kommer att bli del av Epirocs division Parts & Services och kommer fortsätta att vara baserad i Kanada.


Källa: Epiroc