Malmberg får stororder från Volvo


2021-01-19

Bild: Volvo

Volvo väljer att investera hållbart med en Malmberg EnerGeo till sin fabrik i Olofström. Projektet innebär att Malmberg på totalentreprenad ska byta Volvos värmesystem från gaspannor till ett värmepumpssystem för att bli CO2-neutrala.

Värmepumpssystemet kommer förutom att producera att värme för att tillgodose Volvos interna behov, även att återvinna överskottsvärme från fabrikslokalerna. Eventuellt överskott från systemet kommer att säljas till fjärrvärmebolaget Olofströms Kraft AB.

– Vi är väldigt stolta att få förtroendet att leverera en Malmberg EnerGeo® till Volvos fabrik i Olofström. Volvo satsar på framtiden och investerar i en förnyelsebar och hållbar energikälla till sin produktion - vilket alla vinner på, inklusive vår miljö! Jag tror att vi kommer få se fler industrier som gör liknande energiinvesteringar de kommande fem åren, i linje med FNs globala klimatmål, säger Marie Löfdahl, Säljare Malmberg.

– Inom ramen för Plant Facility Management’s och allas vårt uppdrag i Olofström, är detta ett stort steg och ett viktigt bidrag till Volvo Cars övergripande mål avseende klimatneutralitet. Vi ser också med tillförsikt fram emot att tillsammans med leverantören bidra till en långsiktigt minskad energianvändning samt en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare, säger Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Projektet ska vara klart hösten 2021 och omfattar en investering på 28 miljoner kronor.



Källa: Malmberg