AFRY förvärvar ITE Østerhus i Kristiansand, Norge


2021-01-07

Bild: ITE Østerhus AS

Med förvärvet av ITE Østerhus AS etablerar sig AFRY på en viktig industrimarknad i Norge och stärker sin position inom processindustrin.

ITE Østerhus är specialiserat på elektroteknik, automatisering och digitalisering för industrikunder. Företagets största marknadsområden är smältverk och process- och livsmedelsindustrin.

ITE Østerhus fokuserar på ett brett spektrum av projekt av olika storlekar och komplexitet. Företaget levererar integrerade lösningar med ett stort utbud av hårdvaruutrustning, panelproduktion, automatisering, systemintegrationer och digitala lösningar.

Förvärvet i södra Norge ger tillgång till en ny viktig regional marknad. ITE Østerhus kompletterar AFRYs erbjudande och ökar företagets kapacitet inom elektroteknik, automatisering och digitalisering.

– Digitalisering är ett viktigt strategiskt fokusområde för AFRY. Med förvärvet ökar vi vår konkurrenskraft inom digitalisering mot industrin, säger Jon Julsen, Director Process Industries, AFRY.

– Genom samgåendet stärker vi vår position som en strategisk partner för våra kunder genom ökad kapacitet, kompetens och tjänster. Detta kommer att skapa nya affärsmöjligheter och tillgång till en större marknad, säger Jarle Windegaard, VD för ITE Østerhus.

ITE Østerhus har 22 anställda och de beräknade intäkterna för 2020 är cirka 40 miljoner kronor. Företaget kommer att konsolideras med AFRY från och med januari 2021. I Norge har AFRY mer än 900 anställda med kontor i Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde, Ålesund, Lillestrøm, Sarpsborg, Sandefjord och nu även Kristiansand.Källa: AFRY