Saab får följdaffär på GlobalEye


2021-01-04

Förenade Arabemiraten och Saab har tecknat tilläggsavtal avseende försäljning av två GlobalEye, Saabs avancerade flygburna sensorsystem.
Bild: Saab
Förenade Arabemiraten och Saab har tecknat tilläggsavtal avseende försäljning av två GlobalEye, Saabs avancerade flygburna sensorsystem.

Saab har idag mottagit ett tilläggskontrakt med Förenade Arabemiraten avseende försäljning av två GlobalEye, Saabs avancerade flygburna sensorsystem. Ordervärdet är 1,018 miljarder USD och kontraktsperioden är 2020-2025.

Förenade Arabemiraten tecknade det ursprungliga kontraktet för GlobalEye under 2015. Det här  kontraktet är ett tillägg till det som tecknades 2015.

– Vi är stolta över att Förenade Arabemiraten visar ett fortsatt stort förtroende för Saab och våra lösningar. Det visar att vi ligger i absolut framkant vad gäller avancerad teknologi. GlobalEye-programmet fortlöper enligt plan och vi har ett bra och effektivt samarbete med kunden, säger Micael Johansson, VD och koncernchef, Saab.

Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg, Linköping, Arboga, Järfälla och Luleå i Sverige, samt i Centurion, Sydafrika.

Kontraktet signerades av kunden den 30 december 2020, således bokades ordern under det fjärde kvartalet 2020.

GlobalEye erbjuder förmågan att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye kombinerar avancerad radarteknologi med flygplanet Global 6000 som har mycket lång flygräckvidd och tillverkas av Bombardier.


Källa: Saab