Epiroc förvärvar mjukvarubolag för ökad gruvproduktivitet


2020-12-23

Bild: Epiroc

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva MineRP, ett mjukvarubolag som specialiserar sig på att öka produktiviteten för gruvor genom att integrera planering, utförande och analys.

MineRP har kontor i Sydafrika, Kanada, Australien och Chile. Bolaget stöder stora och medelstora gruvor globalt i att stärka och optimera deras effektivitet genom att tillhandahålla en ledande mjukvaruplattformslösning som integrerar all teknisk gruvdata och annan information som maskindata och affärssystem. MineRP har cirka 200 anställda och hade intäkter på cirka 135 miljoner kronor för 12-månadersperioden till och med den 30 juni 2020.

– Detta förvärv passar väl in i vårt fokus på att stödja gruvbolag på deras digitaliseringsresa. Kombinationen av MineRP:s plattformskapacitet med Epirocs digitala lösningar, partners och globala närvaro har potentialen att transformera hur gruvor drivs, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef, och fortsätter:

– MineRP är en högkvalitativ mjukvaruleverantör med stor erfarenhet av att koppla samman gruvdriften från början till slut, och tillsammans kommer vi att fortsätta göra gruvkundernas verksamhet ännu smartare, säkrare och effektivare.

Säljaren är en grupp ägare, inklusive Dundee Precious Metals, ett Kanadabaserat internationellt gruvbolag. Förvärvet förväntas slutföras, efter konkurrensmyndigheters godkännande, under första halvåret 2021. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Epirocs börsvärde. 

Verksamheten kommer att bli del av Epirocs division Digital & Technology.


Källa: Epiroc