Från noll till 300 anställda på två veckor


2020-09-11

Från vänster: Ivica Trupina, Niklas Jalkander och Martin Skogeryd.
Bild: OnePartnerGroup
Från vänster: Ivica Trupina, Niklas Jalkander och Martin Skogeryd.

En vecka innan midsommar fick OnePartnerGroup Business Solutions en rejäl utmaning – att inom två veckor få igång tillverkning av 20 miljoner visir till sjukvården.

För att klara den stora leveransen krävdes det att verksamheten kunde komma igång snarast och redan 10 dagar efter beställningen inkommit var produktionen igång.

 – Vi skulle få tag i lokal, maskiner, truckar, hitta höj- och sänkbara bord, trygga elleveransen, fixa arbetskläder och få upp kaffebryggare och mikrovågsugnar. Men allt gick smidigt i och med att produktionen kunde skalas upp från dag till dag, berättar Martin Skogeryd, vd för OnePartnerGroup Business Solutions.

Innan uppstart krävdes mycket fokus på det praktiska och man tog därför hjälp av systerbolagen inom koncernen. De båda lokala bolagen OnePartnerGroup GGVV och OnePartnerGroup Jönköping såg tillsammans till att anställa konsulter för uppdraget. Hela 80 konsulter var på plats första dagen, därefter har produktionen succesivt byggts på och som mest har 300 medarbetare funnits på plats.

– Detta har självklart krävt oerhört mycket tid och nya sätt att jobba på för att effektivt kunna hantera alla sökande och hitta kandidater. Men en sak vet jag med säkerhet att vi har gjort, vi har gjort skillnad och det är det bästa jag vet med mitt jobb, säger Lotta Ryman, kandidatansvarig på OnePartnerGroup i GGVV.

Att gå från en helt tom lokal till en fullt fungerande produktionsenhet kräver en hel del. Nu beräknas leveransen av de 20 miljoner visiren vara färdig inom ett par veckor.

– Det har varit en spännande och utmanande tid för oss i produktionen, säger Skogeryd och fortsätter:

– Att logistiskt skapa optimerade flöden, både internt samt gentemot leverantörer, där både kvalitet och effektivitet uppnås har varit en utmaning på så kort tid. Att också på kort tid skapa en fungerande organisation med gott ledarskap, arbetsmiljö samt att utbilda och stötta 300 medarbetare har varit en utmaning. Vi har lärt oss mycket under tiden, och jag är grymt tacksam för det jobb som många har bidragit med där man har slitit hårt för att göra detta möjligt. Både ledare och medarbetare.

– Människor från många olika länder, olika åldrar och olika kulturer har arbetat i projektet under sommaren och de har gjort en fantastisk insats. De är så oerhört glada för jobbet och tacksamma över chansen de fått. Arbetet är monotont och man måste hålla ett visst tempo. Men det har varit en härlig stämning och många har dessutom fått vänner för livet. Det här projektet kommer vi aldrig att glömma, säger Jaana Fransson, Verksamhetschef för OnePartnerGroup GGVV.



Källa: OnePartnerGroup