Mycket hög kvalitet på Karlstads Teknikcenters yrkeshögskola


2020-06-25

Ammar Mortada Kaittas, utbildningsledare, och Henrik Degert Grahn, rektor, på Karlstads teknikcenter.
Bild: Karlstads kommun
Ammar Mortada Kaittas, utbildningsledare, och Henrik Degert Grahn, rektor, på Karlstads teknikcenter.

Utbildningen Automationsingenjör med inriktning processteknik på Karlstads Teknikcenters yrkeshögskola får högsta betyg i en kvalitetsgranskning gjord av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Varje år utför Myndigheten för yrkeshögskolan kvalitetsgranskningar på ett antal utbildningar på skolor i hela Sverige. Karlstads Teknikcenters yrkeshögskola har granskats sex gånger och fem av utbildningarna har fått högsta betyg, och en har fått näst högsta betyg.

– Det är ett bevis på att yrkeshögskolans kvalitetsarbete fungerar, säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter.


En engagerad ledningsgrupp
I bedömningen av Automationsingenjörsutbildningen lyfts ledningsgruppen fram som en viktig del i att utbildningen håller mycket hög kvalitet.

– Vi har en ledningsgrupp med hög kompetens och engagemang. Vi håller oss uppdaterade om teknikutvecklingen och erbjuder utbildning som är i framkant, säger Ammar Mortada Kaittas, utbildningsledare på Automationsingenjörsutbildningen.


Utbildningen bedöms utifrån kvalitetskriterier
I granskningen av yrkeshögskolans utbildning utgår Myndigheten för yrkeshögskolan från tolv kriterier.

– Ett av de viktiga kriterier som granskats är arbetslivsanknytningen, och där ser vi att av de 92 procent som fullföljt examen har nio av tio jobb inom automationsingenjörsområdet, säger Henrik Degert Grahn.


Kvalitetskriterier:


Källa: Karlstads kommun