Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klarar


2020-05-19

Magnetgripdon MHM.
Bild: SMC
Magnetgripdon MHM.

SMC Automation lanserar en serie magnetgripdon, MHM, för hantering av tex perforerade plåtar och arbetsstycken med ojämna ytor. Magnetgripdonet MHM är ett perfekt komplement till vakuum när det gäller materialhantering.

Kännetecknande för magnetgripdonen är en säker och pålitlig hantering med garanterad hållfunktion – även om luften stängs av. Detta ger både säker funktion och ger kunden möjlighet att spara energi.

Sortimentet innehåller 4 olika storlekar, med hållkrafter upp till 1000 N. För att passa i olika applikationer kan hållkraften enkelt justeras genom att ändra avståndet mellan magnet och arbetsstycke med justerskruven. Förutom justerbar hållkraft kan gripdonet förses med givare och har flera olika montagealternativ.

Gripdonet är konstruerat för en hög produktionstakt – kvardröjande hållkraft är endast 0,3 N eller mindre vilket gör att det släpper arbetsstycket distinkt.

– Hantering av ojämna ytor eller perforerade plåtar är svårt att lösa med vakuumteknik. Magnetgripdonet erbjuder en enkel, snabb och säker lösning för alla som arbetar med liknande applikationer, säger Klas Axelson, produktchef.


Källa: SMC