Nya analysresultat från Corcelprojektet bekräftar en hög halt av nickelsulfid


2020-05-07

Bild: Euro Battery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringsindustrin med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande inom etiska batterimineraler. De har presenterat de preliminära resultaten för sulfidmineralanalyser vid nickel-, kobolt- och kopparfyndigheten Castriz i Galicien i norra Spanien. Inom det större Corcelprojektet är Castriz ett av tre primära prospekteringsområden tillsammans med Monte Mayor och Monte Castello.

Totalt analyserades 11 prover från tre olika borrhål från Castrizborrningen 2019 av ALS Global1 i Perth, Australien, med en metod som används för att analysera andelen nickel i prov med sulfidmineral. Nickelsulfid, även känd som klass1-nickel, är det mest användbara mineralet för produktion av de mellanprodukter som krävs för batteriapplikationer. Resultaten visar att de allra flesta nickelansamlingar som tidigare rapporterats från Castriz kommer från ekonomiskt utvinnbara nickelsulfidmineral.

– Vi är mycket nöjda med de senaste analysresultaten från Castrizfyndigheten. Med dessa resultat kan vi dra slutsatsen att andelen ekonomiska nickelsulfidmineral i marken är hög. Resultaten ger oss en stor tilltro till att kunna förverkliga Corcelprojektets hela potential att leverera batterimineraler, och därigenom vara en stor del av grunden i värdekedjan för batterier i Europa.


Fördjupande läsning:
Klicka här för att läsa rapporten, som innehåller en detaljerad analys av de senaste analysresultaten.



Källa: Euro Battery Minerals