Vården i Kronoberg stöttas med fler skyddsvisir - Electrolux Professional startar tillverkning


2020-04-06

Christofer Bodin, produktionstekniker på Electrolux Professionals fabrik i Ljungby, visar upp ett färdigtillverkat skyddsvisir.
Bild: Electrolux Professional
Christofer Bodin, produktionstekniker på Electrolux Professionals fabrik i Ljungby, visar upp ett färdigtillverkat skyddsvisir.

Bristen på skyddsutrustning inom sjukvården har lett till att Electrolux Professional nu låter fabriken i Ljungby tillverka skyddsvisir.
– Vi fick en förfrågan om vi kunde hjälpa till med att producera skyddsvisir åt Region Kronoberg, och det kunde vi. Det känns som en självklarhet att hjälpa till i ett besvärligt läge, säger Christofer Bodin, produktionstekniker på Electrolux Professionals fabrik i Ljungby.


Sedan den 30 mars har Electrolux Professiobals fabrik i Ljungby haft tillverkningen av skyddsvisir igång. Skyddsvisiren tillverkas med hjälp av en 3D-skrivare som skriver ut ungefär 20-25 visirhållare i nylon per dag. Tillsammans med OH-filmer bildar dessa fungerande skyddsvisir med en tvättbar båge. Bland annat levererades ett antal skyddsvisir förra veckan till det kommunala trygghetsboendet Åsikten i Ljungby, men fabriken levererar också till Ljungby lasarett och andra vårdinrättningar i Region Kronoberg.



Källa: Electrolux