OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj med den kompakta Gecko Single-Pad


2020-02-20

Bild: OnRobot

Bild: OnRobot

OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar med litet fotavtryck och lägre vikt. Gecko SP finns i tre storlekar SP1, SP3 och SP5, uppkallade efter griparens lastkapacitet i kilo, med förmåga att lyfta en mängd olika platta, släta, blanka eller perforerade ytor. Eftersom tekniken inte lämnar några märken efter sig, inte heller på högglansiga ytor, elimineras behovet av ett reningssteg i tillverkningsprocessen, vilket sparar tid och förbättrar resultatet. Och precis som sin storebror kan Gecko SP gripa även perforerade arbetsstycken, som tryckta kretskort, aluminiumnät eller topplockspackningar.

Geckos prisbelönta griparteknik använder miljontals mikrofina fibrillära stjälkar som fäster på en yta med hjälp av van der Waals-kraft – på samma sätt som geckoödlor klättrar. Tekniken kräver ingen tryckluft eller extern strömkälla, vilket sparar kostnader och underhåll, och kan implementeras snabbt och enkelt med hjälp av OnRobot One-System Solution plattform med liten eller ingen programmering på alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar för ökad flexibilitet i produktionen.

– Vår unika Gecko-teknik automatiserar processer som ingen annan gripare klarar av, och nu finns den i ett kompakt, flexibelt format som ger våra kunder ännu fler alternativ, förklarar Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot.
– Det här är en äkta plug-and-play-gripare som uppfyller vårt löfte om att kunna erbjuda ett komplett utbud av lätthanterliga, kostnadseffektiva och flexibla robotverktyg som gör att kunderna kan fokusera på sina tillämpningar istället för på roboten.


Gecko SP:s funktioner



Källa: OnRobot