Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-link


2020-02-11

Bild: SMC Automation

Med lanseringen av spaltdetektorn ISA3-L så presenterar SMC en effektiv pneumatisk närvarogivare med stöd för IO-link.

ISA3-L har utvecklats för att möta kundbehov i produktionsmiljöer där mekaniska, optiska eller induktiva givare inte är lämpliga. Stödet för IO-link möjliggör även avläsning av processdata och underlättar underhåll med hjälp av enkel konfigurering genom PC/PLC.

Jämfört med föregående spaltdetektormodeller är det en minskning på 60 procent av luftförbrukningen. ISA3-L minskar även risken för tilltäppning genom sin struktur med bredare mynning till enhetens inre luftkammare. Då ingen avluftning sker i enheten är den näst intill ljudlös och lämplig för tysta miljöer. Den tredelade skärmen gör avläsning snabb och tydlig.

Spaltdetektorn är lämplig inom industriell automation och bilindustrin med bland annat specifika applikationer som positionerings-kontroll, maskinbearbetning av produktdelar, kvalitetskontroll och monitorering av luftläckage.

– Med stödet för IO-link är ISA3-L en effektiv närvarogivare för industrier som behöver avläsa processdata när de gör prediktiv analys eller vill kunna framtidssäkra sin produktion för Industri 4.0, säger Magnus Karlström, produktchef på SMC.



Källa: SMC