Växtvägg är DENIOS miljöbidrag till industrin


2020-02-11

Levande gröna väggar på miljöcontainern livar upp i industrin.
Bild: DENIOS
Levande gröna väggar på miljöcontainern livar upp i industrin.

Hållbart, grönt och miljö. Framtiden är här och företag behöver skapa konkreta lösningar. Att skapa en säker och trivsam miljö där den kringliggande miljön inte tar skada är en utmaning för oss alla. DENIOS AB:s bidrag är gröna växtväggar.

Så lyder DENIOS nya klimatpositiva bidrag till industrin. Konceptet växtväggar är en välkänd metod att förklä fasad och ytor som egentligen ekar tomt. Ytorna täcks med naturens växter och skapar effektfulla miljöer, utomhus såväl som inomhus. Industrimarknaden kan på ett kreativt sätt med hjälp av gröna väggar närma sig naturen och skapa metoder som på långsikt främjar både välbefinnande och hållbarhet.

– Marknaden är idag välutbildad och medveten om den miljöpåfrestning som pågår globalt, och det är därför ett naturligt val att förankra miljön i våra produkter, berättar Linus Jacker, VD på DENIOS AB.


Positivt för miljö och medarbetare
Den gröna växtförklädnaden har en rad positiva effekter på omgivning och arbetsmiljö. Växterna renar och skapar nytt syre vilket ger en positiv och hållbar inverkan på luftkvalitén. Naturliga inslag som växtväggar i arbetsmiljön minskar stress och ökar välbefinnandet hos medarbetarna, då lukten av natur är en faktor som bidrar till att skapa känslor av harmoni och lugn.

De gröna väggarna absorberar och reducerar ljud vilket bidrar till en sänkt bullernivå och en vänligare akustik för omgivningen, dessutom ökar isoleringsvärdet på miljöcontainern. 


Egen t
illverkning från klimatneutral produktion
Med DENIOS miljösmarta container möjliggörs förvaring av brandfarliga vätskor och gas direkt vid arbetsplatsen, samtidigt som lösningen innebär en god instats för miljön och medarbetarna. Miljöcontainrarna garanterar en säker förvaring enligt myndigheternas krav för verksamhet, medarbetare och miljö.

Den egna produktionen sker med en förankring i FN:s globala mål för hållbar utveckling, målen ligger som en grund och genomsyrar DENIOS klimatneutrala framtagning av produkter.

– Industrimarknaden kräver idag att företag bidrar till en hållbar framtid och det känns därför viktigt att i vår produktion prioritera åtgärder för att skydda miljön och resurserna, avslutar Linus Jacker.



Källa: DENIOS