DC-motortillverkaren FAULHABER tilldelas prestigefullt pris


2020-01-24

Bild: Compotech

Konsultbolaget Munich Strategy har tagit tempen på innovationsstyrkan hos 3500 medelstora tyska företag. Compotechs partner FAULHABER kammar hem den prestigefulla titeln Mest innovativa medelstora företag 2019.

I en kommentar till motiveringen menar Dr Sebastian Theopold, grundare av Munich Strategy, att FAULHABER inte bara hanterar en otroligt komplex produktportfölj. Sättet att inkludera de anställda i innovationsprocesserna nämns särskilt och de implementerar årligen mer 2000 av de förslag som personalen bidrar med.

Det är sjätte gången som mätningen genomförs och det är WirtschaftWoche - den tyska motsvarigheten till Veckans Affärer - som ligger bakom uppdraget. Rankingen mäter tyska företag som omsätter mellan 10 miljoner och 1 miljard euro. Under processen mäts antalet innovationer som företagen tillfört marknaden under 2019 och hur höga utgifterna för forskning och utveckling varit. Årsredovisningar samt resultat från intervjuer med verkställande direktörer, anställda och konkurrenter har räknats om till ett poängsystem som ligger till grund för själva mätningen. I poängsättningen viktas innovationsstyrkan högst och står för 2/3 av poängtotalen medan företagens prestationsförmåga i form av försäljnings- och vinstutveckling viktas till 1/3.

Företagets små el-motorer, styrningar, pulsgivare, encoders och kompletta motorpaket används i industriella applikationer

En genomsnittlig dag utvecklar FAULHABER tio olika kundspecifika lösningar och företaget hanterar en otroligt komplex produktportfölj. Idag ingår linjära-. steg-, dc- och borstlösa dc-motorer i FAULHABERs program. Alla former av kringutrustning som motorstyrningar, linjära komponenter och drivelektronik ingår dessutom i portföljen.

Användningsområdena för FAULHABERS produkter är mycket brett då det sträcker sig från medicinteknik och tatueringsmaskiner till satelliter och allt där emellan. Storleksmässigt är de minsta elmotorerna endast några få millimeter medan de största har en diameter på 44mm.



Källa: Compotech