Schneider Electric presenterar TeSys Ö island – ett intelligent digitalt lasthanteringssystem för Industri 4.0


2020-01-14

TeSys™ Ö island från Schneider Electric.
Bild: Schneider Electric
TeSys™ Ö island från Schneider Electric.

Schneider Electric presenterar TeSys™ Ö island, ett digitalt lasthanteringssystem som tar vara på uppkopplingsmöjligheterna som Industri 4.0 innebär för att manövrera, skydda och styra motorer och andra elektriska laster.

Schneider Electric presenterar TeSys Ö island, ett digitalt lasthanteringsystem med enastående produktivitet som gör maskinstyrningen smartare och bidrar till att reducera maskin- och driftstopp.

– TeSys Ö island är framtagen för maskiningenjörer som ser de stora möjligheterna som den digitala transformationen och ny teknik som IoT, big data, maskininlärning och analys innebär för industrin, säger Ronny Josgård, produktchef på Schneider Electric.


TeSys Ö island gör maskinstyrningen smartare

Det nya uppkopplade systemet integrerar digitala motorstartare i maskinens kontrollpaneler, detta möjliggör en snabb installation och konfigurering för att direkt ta kontroll över energihanteringen tack vare en ”end-to-end” digital upplevelse. TeSys Ö islands avatarer fungerar som en digital spegling av de fysiska enheterna för att underlätta integrationen. Användaren kan på så sätt fokusera på maskindesign, lastintegrering, kontroll och förenklar beslut och driftsättning av varje elektromekanisk komponent. Med kommunikation via fältbussprotokoll kan TeSys Ö island eliminera behovet av extra kablar och minskar därmed även behovet av I/O-moduler.

När systemet är i drift används lösningen EcoStruxureTM Machine från Schneider Electric som minimerar driftstopp genom att smidigt analysera och tillhandahålla tillförlitliga data och information samt varna vid avvikelser i lasterna. Användare har åtkomst till systemet och all information på distans och kan på så sätt även snabbt tillsätta den underhållspersonal som krävs.

TeSys Ö island tillhandahåller integrerade funktioner i en automationsarkitektur, främst för direkt styrning och hantering av lågspänningslaster. TeSys Ö island kan manövrera, hjälpa till att skydda och hantera motorer och andra elektriska laster upp till 80A (AC3) installerade i ett appratskåp.



Källa: Schneider Electric