Laginsatsen lyfter AIA, LU-VE Sweden AB till nya höjder


2019-12-11

Bild: AIA, LU-VE Sweden AB

Bild: AIA, LU-VE Sweden AB

AIA, LU-VE Sweden AB slår rekord. Som en av Europas största tillverkare av luftvärmeväxlare har den ökade försäljningen under 2019 nått nya höjder med en fantastisk orderingång på över 57 miljoner svenska kronor under de sista tre månaderna. Paul Falck, VD vid AIA, LU-VE Sweden AB, ser ljust på framtiden där företaget har en bra start på år 2020. Produktionen kommer att gå för högtryck även under denna period som normalt är lågsäsong. Samtidigt förbereder företaget 60-årsjubileum för varumärket AIA.

– Jag är stolt och glad över framgången. Det krävs uthållighet och beslutsamhet för att driva igenom de stora projekt vi nu har plockat in. Alla grenar i företaget har tillsammans presterat sitt yttersta och det är helt och hållet laginsatsen som gör att vi lyckas, säger Paul Falck.

Behovet av innovativa värmeväxlingslösningar är större än någonsin. För tillfället har företaget en stark tillväxt inom områdena industri och process, HVAC - luftkonditionering och kylning av stora datacenter. AIA, LU-VE Sweden AB har alltid legat i framkant inom både forskning och utveckling av luftberörda värmeväxlare. 

– Våra kunder ställs inför allt högre krav och behöver lösningar som dagligen utmanar vår långa erfarenhet inom termodynamiken. Den entreprenörsanda som genomsyrar företaget på alla nivåer gör att vi lyckas få fram det där lilla extra som krävs för att kunna presentera rätt lösning och samtidigt leverera på utsatt tid, med allt ifrån leveranser till stora byggprojekt eller till kunder på andra sida jordklotet, säger Paul Falck.

Hög kvalité och prestanda är synonymt med varumärket AIA. Vars produkter i dagarna ännu en gång blev tilldelad Eurovent certifiering, efter noggrann granskning i externt laboratorium förblev anmärkningsfritt. En bestående utmärkelse som enkom i världen tilldelats varumärket AIA och LU-VE Group i över 10 år i rad.

Detta passar extra bra ihop med 60-årsjubilet av varumärket AIA under år 2020, vilket ska firas med pompa och ståt. Först ut kommer företaget att delta vid nordens största bygg, kyl och ventilationsmässa – Nordbygg, som går av stapeln i april på Stockholmsmässan. 

AIA, LU-VE Sweden AB omsatte år 2018 över 123 miljoner svenska kronor och har 44 medarbetare. Som del av LU-VE Group bidrar AIA, LU-VE Sweden AB till den internationella marknaden av luftvärmeväxlare med försäljning i över 100 länder. Huvudkontoret ligger i Milano, Italien, med 3200 anställda och har Europas största forskningsanläggning för teknisk utveckling med ett laboratorium på över 2350 m2.



Källa: AIA, LU-VE Sweden AB