Ny vd på BEVI i Blomstermåla


2019-11-22

Mathias Nilsson är utsedd till ny vd för BEVI-gruppen med huvudkontor i Blomstermåla.
Bild: BEVI
Mathias Nilsson är utsedd till ny vd för BEVI-gruppen med huvudkontor i Blomstermåla.

Mathias Nilsson är utsedd till ny vd för BEVI-gruppen med huvudkontor i Blomstermåla. Han ersätter Sören Ljunglöf som har valt att gå pension från sin industriella arbetsbana i slutet av 2019.

Mathias kommer närmast från rollen som vd för Rimaster Electrosystem AB i Rimforsa. Han har tidigare innehaft andra ledande befattningar som vd och produktionschef i en internationell miljö. BEVIs nuvarande vd Sören Ljunglöf kvarstår som styrelseledamot.

Under Sörens ledning har BEVI påbörjat ett utvecklingsarbete kring ökad digitalisering och ett tätare samarbete mellan bolagen inom gruppen. Under 2018 lanserades en ny logotyp och en gemensam varumärkesplattform som ett led i detta. BEVI-gruppen ser i år fram emot en kraftig tillväxt och ser positivt på framtiden trots en sviktande konjunktur. 

– Vi är mycket glada för att det är just Mathias med sin breda erfarenhet i såväl kundrelation, produktion och ledarskap som tar vid ansvaret under den spännande expansionsfas som BEVI befinner sig i, säger Styrelseordförande Anders Claeson.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med BEVIs kunniga medarbetare, ytterligare befästa det gedigna varumärkets position på såväl den nordiska som den allt mer globala marknaden, säger Mathias Nilsson.

Mathias Nilsson tillträder sin tjänst under början av 2020.



Källa: BEVI