Hur får vi fler kvinnor att stanna kvar i tech-branschen?


2019-10-21

Bild: Unionen

Fyra av tio kvinnor lämnar tech-branschen. Samtidigt skriker arbetsgivarna efter kvinnor i rekryteringen. Vad behöver hända för att kvinnor ska stanna i branschen? Imorgon, tisdag 22 oktober, arrangerar fackförbundet Unionen tillsammans med nätverken Women in Tech Gothenburg och Women in IT en workshop för att formulera en kravlista på hur branschen måste förändras.

Fyra av tio kvinnor lämnar tech-branschen. Samtidigt skriker arbetsgivarna efter kvinnor i rekryteringen. Vad är problemet? En förklaring är bristande arbetsmiljö och en mansdominerad kultur på arbetsplatserna. Men vad behöver hända för att kvinnor ska vilja stanna kvar i branschen?

Tisdagen den 22 oktober ska kvinnor inom tech-branschen svara på just detta. I en workshop arrangerad av Unionen tillsammans med nätverken Women in Tech Gothenburg och Women in IT kommer mer än hundra kvinnor att berätta om sina upplevelser, och tillsammans formulera en kravlista på hur branschen måste förändras. Kraven kommer i slutet av kvällen att lämnas över till fackförbundet Unionen och arbetsgivarorganisationen Almega.

– Att eventet blev fullbokat efter bara några dagar visar hur angelägen den här frågan är inom branschen. Det är verkligen dags för en förändring, säger Malin Frithiofsson från Women in Tech Gothenburg.


Tech Women: Get your Voices Heard
När? Tisdag 22 oktober kl. 17.30 - 21.30
Klicka här för mer information om kvällen.


Källa: Unionen