Beijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknik


2019-10-08

För att kunna möta marknadens efterfrågan på kylaggregat som är baserade på naturliga köldmedier, utökas produktionskapaciteten hos dotterbolaget SCM Frigo med en ny anläggning.

SCM Frigo S.p.a, baserat utanför Padua, Italien, är ett av Beijer Refs snabbast växande dotterbolag. Bolaget utvecklar kylaggregat som är baserade på det miljövänliga köldmediet CO2. SCM Frigo är en av de globala ledarna på marknaden.

Efterfrågan på miljövänliga kylaggregat drivs av den europeiska F-gasförordningen och en allmän grön trend. Förordningen innebär att F-gaser, som är det viktigaste köldmediet för industriell och kommersiell kyla, ska reduceras med 80 procent fram till 2030. Nuvarande produktionskapacitet för SCM Frigo behöver därför utökas.

Beijer Ref investerar i en ny anläggning på cirka 13.000 m2 som ska innehålla produktion, lager samt utrymme för utbildningscentret Beijer Ref Academy. Byggnationen påbörjas under hösten 2019 och anläggningen ska stå klar i slutet av det fjärde kvartalet 2020. Investeringen beräknas uppgå till cirka € 10M. Anläggningen kommer att ha en grön profil.

– På grund av den europeiska F-gasförordningen förväntar vi oss att marknaden för miljövänliga kylaggregat kommer att vara fortsatt stark under de kommande fem till tio åren. Övergången till grön teknik har bara börjat och hittills bedöms cirka 15-20 procent av detaljhandeln i Europa ha konverterat till kylaggregat som är anpassade efter regleringen. Med den nya anläggningen säkerställer vi att Beijer Ref kan möta marknadens ökade efterfrågan, säger Per Bertland, CEO.



Källa:  Beijer Ref