Effektivare renblåsning av filter med ny ventil


2019-10-07

Bild: SMC

SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning. Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.

JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en puls som effektivt blåser rent filtret, samtidigt som den snabba responstiden leder till en minskad luftförbrukning under renblåsningscykeln. Ett höghållfast elastomer-membran utan fjäder ger en livslängd på minst 10 miljoner cykler vilket förlänger serviceintervallen och reducerar underhållskostnaderna avsevärt.

Ventilen är robust och anpassad för tuffa applikationer med mediatemperaturer på -40 till 60°C och finns två utföranden; med kompressionskoppling eller gänganslutning.

Filterblåsventiler är ofta placerade på ställen som är svåra att komma åt, vilket gör underhållsarbetet extra krävande.
– Att kunna erbjuda en ventil som förbättrar renblåsningen, sänker energiförbrukningen och reducerar underhållsarbetet känns helt rätt i tiden, säger Magnus Karlström produktchef på SMC.



Källa: SMC