Bublar Group får order från Saab på en virtuell utbildningsmodul


2019-10-07

Bild: Bublar Group

Bublar Groups dotterbolag Vobling, har fått en order från Saab på att utveckla utbildnings- och träningsprogram baserade på Virtual Reality (VR) teknik, för en produkt inom segmentet flygande övervakningssystem.

Avancerade träningsprogram, där scenariosimuleringar baserade på verkligheten används, ökar effektiviteten och produktiviteten vid tränings- och utbildningstillfällena.

– Saab verkar på en global marknad med världsledande produkter, tjänster och lösningar där träning är en nyckelkomponent. Jag är därför mycket glad över att SAAB har valt Bublar Group som partner för utveckling av en utbildningsmodul som är baserad på VR-teknik, säger Maria Grimaldi VD på Bublar Group.

Modulen kommer att innehålla en komplett träningsmiljö som underlättar uppgifter och processer, såväl som att hålla reda på användarnas prestationer och ge återkoppling i realtid.

– Saab visar en öppenhet för ny teknologi som ger möjlighet att öka effektivitet och förbättra träningsupplevelsen, vilket glädjer oss. Den här lösningen kommer att fungera som en bas som vi kan expandera, där ambitionen är att lägga grunden till en skalbar virtuell träningsplattform, säger Anders Ribbing, VD på Vobling.



Källa: Bublar Group