Sotkamo Silver stärker silvergruvans organsation


2019-09-23

Sotkamo Silver Oy stärker organisationen av Silvergruvan med fyra utnämningar.

Mikko Sopanen (M.Sc., ekonomi) har utsetts till dotterbolagets Sotkamo Silver Oys ekonomichef. Mikko har tidigare arbetat i ledande befattningar inom ekonomisk förvaltning och finansiering, både iriskkapitalbolag och industrin bland annat i Singapore och Kina. Han kommer till Sotkamo Silver från PricewaterhouseCoopers Oy, där han har arbetat inom ekonomiska konsultering. Mikko kommer att börja den 23 september 2019.

Max Forsman (M.Sc., geologi) har utsetts till chef för gruvdrift och geologi. Han kommer att ansluta sig till företaget den 7 oktober 2019. Max har över tjugo års erfarenhet från både underjordisk gruvdrift och dagbrott samt prospektering. Före Max ansluter sig till Sotkamo Silver har han arbetat som avdelningschef vid Boliden FinnEx Oy som ansvarig för prospektering i Outokumpu-området.

Kristian Colpaert, (Civilingenjör) kommer att börja som metallurg i anrikningsverket den 1 oktober 2019. Hans huvudansvarsområde kommer att vara att förbättra och säkerställa prestandan och utvecklingen av anrikningsprocessen. Före Kristian ansluter sig till Sotkamo Silver har han arbetat inom process- och gruvindustrin i FoU-positioner, senast på Pöyry Oy.

– Efter att ha uppnått full produktionskapacitet redan under ramp-upp perioden är det värdefullt att vi har kunnat stärka Silvergruvans organisation då den normala produktionen startar. Jag välkomnar varmt de nya medlemmarna i vår organisation till Sotkamo Silver, säger Timo Lindborg, VD



Källa: Sotkamo Silver