Ny, innovativ spårningslösning ska säkra hög kvalitet vid stor kvantitet


2019-08-27

250 000 rullburar som ska utrustas med smarta trackers.
Bild: Sigfox Sweden
250 000 rullburar som ska utrustas med smarta trackers.

Deutsche Post DHL Group, det ledande logistikföretaget i Tyskland, ALPS Electric Europe GmbH, en av de största utvecklarna och tillverkarna av elektromekaniska enheter, och Sigfox, det ledande Internet of Things företaget, har enats om ett partnerskap för att optimera enskilda processer inom leveranskedjan för DHL: s tyska pakethantering genom systematisk användning av nätverksanslutna sensorer.

Som ledare på den tyska marknaden levererar DHL omkring 5 000 000 försändelser i Tyskland varje arbetsdag. För att kunna bearbeta dessa kvantiteter på ett tillförlitligt sätt är det nödvändigt med systematiskt fungerande processer. Den utrustning som krävs, till exempel de tusentals rullburar där försändelserna transporteras, måste finnas tillgängliga varje dag i tillräckligt antal i både stora kunders lager och på de 35 paketcentraler som DHL har i hela Tyskland samt i angränsande länder under detta globala avtal.

För att säkerställa att detta är fallet på ett varaktigt sätt kommer cirka 250 000 DHL rullburar successivt att utrustas med smarta trackers i en inledande fas för att ge exakt information om deras platser och rörelser.

– Den transparens vi får genom användningen av de nya enheterna kommer att bidra till ytterligare förbättringar av servicekvaliteten för våra kunder och till lägre driftskostnader genom bättre utrustningshantering, säger Thomas Schneider, Chief Production Officer Post & Parcel på Deutsche Post DHL Group.

Trackers möjliggör nu digitaliserad administration och lokalisering av denna utrustning – var som helst i Europa.
Ludovic Le Moan, VD och grundare av Sigfox, är nöjd med partnerskapet med DHL:
– Vårt samarbete med ALPS Electric Europe GmbH för att möta DHL-förväntningarna var en fantastisk upplevelse för att bana väg för framtidens industriella IoT. Massproduktion kräver långa konstruktions-och test processer. Detta projekt är en viktig milstolpe mot miljarder anslutna enheter på 0G nätverk. Det är därför vi ser en enorm potential i detta partnerskap, säger han.

Sascha Kunzmann, Senior Manager vid ALPS Electric Europe GmbH, är också övertygad om att partnerskapet har en lovande framtid:
– Tillsammans kan vi visa att genom ett mycket nära samarbete mellan de tre partnerna kommer den systematiska optimeringen av varenda aspekt av spårningsanordningarna att möjliggöra en lång livslängd på mer än tio år – till en bråkdel av de nuvarande kostnaderna. Det kommer att göra spårning för mycket stora kvantiteter ekonomiskt lönsamt för första gången, säger Kunzmann.


Källa: Sigfox Sweden