Derome förvärvar Woody bygghandel i Anderstorp


2019-08-16

Johan Winroth, VD Derome Byggvaror & Träteknik.
Bild: Derome
Johan Winroth, VD Derome Byggvaror & Träteknik.

Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri, köper bygghandel Woody Anderstorp. Det är startskottet för Deromes satsning i Småland och följer efter en snabb geografisk expansion längs hela kusten från Bohuslän till Blekinge.
– Anderstorp med omnejd är en livskraftig och expansiv marknad vilken är intressant för oss, säger Johan Winroth, vd på Derome Byggvaror & Träteknik.

Derome har tecknat avtal om att köpa bygghandel Woody Anderstorp. Bygghandeln blir Deromes andra i Småland. Derome kommer att utöka bygghandeln med järnvaror och även öka antalet anställda för att tillföra specialistkompetens inom olika produktområden.

– Detta är startskottet för Deromes satsning i Småland. Vårt mål är att bygghandeln i Anderstorp ska växa och vi kommer även att utvärdera möjligheten att etablera oss på fler orter, säger Johan Winroth, vd på Derome Byggvaror & Träteknik.
– Småland med dess starka marknad är intressant för Derome. Vi är redan en stor leverantör av takstolar i regionen och köper skogsråvara härifrån till vårt sågverk i Kinnared. Därför är det naturligt för oss att även etablera bygg- och järnvaruhandel i regionen.

För Derome är Woody Anderstorp intressant på grund av både det geografiska läget och den kompetens, inriktning och kultur som finns på företaget.

– Bygghandeln i Anderstorp är ett fint bolag. Ägarna driver det med samma värderingar som Derome. De är jordnära och har hög kvalitet, de fokuserar på proffskunder och ser som sin främsta uppgift att förenkla kundernas vardag, säger Johan Winroth.

Per Enocson och Victor Svensson, som har utvecklat och drivit Woody Anderstorp sedan 2012, ser fram emot att verksamheten ska drivas i Deromes regi.

– Detta är positivt för våra anställda och kunder. Både jag och Victor Svensson ser fram emot att jobba kvar och bli en del av Derome som är ett offensivt familjeföretag med korta beslutsvägar och starkt utvecklingsfokus. De har branschens bästa kundkoncept och logistik, vilket nu kommer kunderna till del, säger Per Enocson.



Källa: Derome