Schneider Electric tilldelas nordiskt pris för hållbarhet


2019-06-27

Schneider Electric tilldelas nordiskt pris för hållbar sjukvård 2019.
Bild: Schneider Electric
Schneider Electric tilldelas nordiskt pris för hållbar sjukvård 2019.

Under EHMA-konferensen som i år arrangerades av Helsingfors Universitetssjukhus (HUS), och Institutet för hälsa och välfärd (THL) tilldelades Schneider Electric det nordiska priset för hållbar sjukvård för bolagets bidrag till smart och energieffektiv sjukvård. Priset delas ut av Nordic Center of Sustainable Healthcare (NCSH).

Under förra veckans konferens i Helsingfors delade Nordic Center of Sustainable Healthcare ut priset för hållbar sjukvård till Schneider Electric. Priset motiverades med att Schneider Electric visat på hur ett stort globalt bolag med stark lokal närvaro kan vara en avgörande aktör i utvecklingen av en hållbar sjukvård.

– Vi är väldigt stolta över att ha bidragit till att nordisk sjukvård ligger i framkant när det kommer till smarta och hållbara lösningar, säger Irina Lindquist, Healthcare Segment Manager på Schneider Electric.
– Genom att vara aktiva inom samma områden och samarbeta mellan våra nordiska länder, har vi möjlighet att dela kunskap, expertis och best practice med målet att både åstadkomma ännu bättre lösningar samt att säkerställa kontinuerliga förbättringar av resultaten för en säker och hållbar sjukvård.

Schneider Electric har sedan lanseringen av IoT-plattformen EcoStruxure för sjukvårdssektorn 2016 arbetat med att göra sjukvården smartare, säkrare och mer energieffektiv genom att ta vara på den data som kan utveckla sjukvården och miljön där patienterna vårdas. Bland annat möjliggör IoT-lösningen att sjukvården blir mer uppkopplad och automatiserad. 



Källa: Schneider Electric