Världsledande verktygsproducent utser Lesjöforsbolag till Årets leverantör 2018


2019-06-26

Bild: Lesjöfors

Vid en ceremoni den 4 juni tog Velleuer emot den prestigefulla utmärkelsen Årets leverantör av världsledande motorverktygsproducenten Stihl. Velleuer belönas för utomordentliga leveranser med hänsyn till kvalitet, teknik, innovation, service och prisnivå.

Stihl-koncernen utvecklar, tillverkar och distribuerar motorverktyg för professionellt skogs-/jordbruk, trädgårdsskötsel, byggsektorn och privatmarknaden. Bolaget är baserat i Waiblingen nära Stuttgart och har globalt 17 122 anställda. Under 2018 uppnådde företaget en försäljningsvolym på 3,78 miljarder euro.


Värdefulla underleverantörer belönas
En mycket hedrad vd för Velleuer fick ta emot det hedersamma priset vid en ceremoni i Waiblingen i södra Tyskland den 4 juni. Priset överlämnades av Bertram Kandziora, styrelseordförande och ansvarig för tillverkning och material i koncernen. Han kommenterar utmärkelsen:
– Att kunna lita på varandra är vad som kännetecknar ett bra partnerskap. Vårt partnerskap präglas inte bara av pålitlighet och tillförlitlighet utan ni erbjuder även enastående kvalitet, fördelaktig prisnivå, flexibilitet, service och innovativ styrka, och har så gjort i många år.


Fjärde gången Velleuer tar emot utmärkelsen

Velleuers kärnverksamhet utgörs av produktion av såväl stansade/bockade detaljer och tråddetaljer som tryckfjädrardragfjädrar och vridfjädrar. Företaget har över 100 anställda och är baserat i Velbert, nära Düsseldorf. Alla produkter kännetecknas av högsta kvalitet och lever upp till branschens standarder för kvalitet och miljö. Velleuer har i många producerat bockade och stansade detaljer till Stihl.

– Vi är mycket glada över detta fina erkännande från ett framstående företag som Stihl. Det är fjärde gången vi tar emot utmärkelsen och vi är stolta över att kunna bidra till högkvalitativa och världskända produkter från ett världsledande företag, säger Frank Jahn, vd för Velleuer. 



Källa: Lesjöfors