Goda resultat för nya diamantverktyget GemPen i oberoende tester


2019-06-24

Diamantverktyget GemPen fick goda resultat i de oberoende tester som utfördes av Diamond Producers Association.
Bild: Gemometrics
Diamantverktyget GemPen fick goda resultat i de oberoende tester som utfördes av Diamond Producers Association.

Nyligen publicerade resultat från omfattande tester utförda av Diamond Producers Association, visar att GemPen, ett portabelt screening-verktyg i en relativt låg prisklass, uppvisade god precision i identifiering av syntetiska och naturliga diamanter.

Tester genomfördes inom ramen för ASSURE-programmet som leds av Diamond Producers Association (DPA) en organisation som några av världens största diamantbolag ligger bakom – De Beers, Alrosa och Rio Tinto för att nämna några. Vid screening av små diamanter kunde GemPen identifiera naturliga diamanter med 99,5 procents säkerhet och syntetiska diamanter med 95,3 procents säkerhet. 

– Resultaten visar att ett prisvärt och portabelt verktyg kan ge likvärdiga resultat som instrument som är stationära eller ligger i en högre prisklass, säger Peter Larsson, VD för Gemometrics som tillverkar GemPen Diamond Screener.
– Det bevisar också att GemPen är väl lämpad för juvelerare, gemmologer på auktionsverk och diamanthandlare som jobbar under tidspress. DPA är den ultimata oberoende legitimitetsbäraren inom branschen och vi är stolta över att vara en ASSURE-partner.

ASSURE-testerna möjliggör för yrkesverksamma inom ädelstensindustrin att objektivt jämföra mellan olika diamantverifieringsverktyg. ASSURE-testmärkning* försäkrar att resultaten är äkta och att instrumenten har testats i enlighet med Diamond Instrument Verification Standard. Testerna utfördes av ett oberoende laboratorium UL.


Klicka här för att se hela testresultatet på DPA:s hemsida.



Så här använder du GemPen:



*GemPen® Diamond Screener 2.0 ASSURE-testnummer är 14933 och testrapportens datum är 31 maj 2019.



Källa: Gemometrics