Better with Less – Design Challenge 2019–2020 får en imponerande jury av välkända experter på förpackningsdesign


2019-06-20

Metsä Boards Better with Less – Design Challenge 2017–2018 blev en stor succé med över 300 bidrag och ett brett spektrum av hållbar förpackningsdesign. Årets Challenge närmar sig och nu är det klart att juryn är i världsklass och består av välkända experter på förpackningsdesign.

Ifjol inspirerade Metsä Boards Better with Less – Design Challenge studenter och professionella förpackningsdesigners från 38 länder till att bidra med sina arbeten visande mer miljövänliga förpackningslösningar. I år kommer Better with Less – Design Challenge att ha en jury i världsklass av välkända experter inom förpackningsdesign:

Alissa Demorest är chefredaktör för Formes de Luxe, ett magasin för lyxförpackningar, och har en omfattande erfarenhet inom lyxvarusektorn från såväl ett varumärkes- som ett leverantörsperspektiv. Andrew Gibbs, grundare, VD och chefredaktör för Dieline har kallats en “innovatör i designvärlden”. Charles Ng, grundare och Chief Brand Consultant hos MCL Group Hong Kong/Kina, har en övergripande syn på varumärkesdesign, alltifrån varumärkesgranskning, analys och strategi till kreativt arbete omfattande förpackning, grafik, produkter, utrymme och detaljhandel.

Clark Goolsby, Chief Creative Officer hos Chase Design Group, betonar värdet av design och den bestående kulturella och finansiella påverkan den kan ha för produkter och organisationer. Stefan Junge, Professor i förpackningsteknik vid Beuth University of Applied Sciences i Berlin, har mer än 20 års erfarenhet inom förpackningsteknik och har exempelvis varit Corporate Packaging Manager hos Sika liksom haft ett flertal positioner hos Nestlé.

– Vi är mycket nöjda med denna mångsidiga och internationella jury av välkända experter inom förpackningsdesign till Better with Less – Design Challenge, säger tävlingsjuryns ordförande och medlem Ilkka Harju, Packaging Services Director, EMEA och APAC, Metsä Board.
– Tillsammans vill vi uppmuntra förpackningsdesigners i hela världen att skapa nya, mer miljövänliga lösningar för vanliga förpackningar.

Better with Less – Design Challenge 2019–2020 lanseras officiellt i september.



Källa: Metsä Board