Framsteg i SSAB Europes modernisering av rörvalsverket i Tavastehus


2019-06-14

Bild: SSAB

I oktober meddelade SSAB Europe sin avsikt att modernisera produktionslinjerna på rörvalsverket i finska Tavastehus som ett led i omstruktureringen av rörproduktionen. Investeringen på cirka 300 miljoner kronor i rörvalsverket i Tavastehus har nu nått en milstolpe i och med att lagerbyggnadens takstomme har kommit på plats, och en taklagsfest kommer att hållas den 14 juni 2019.

– När lagerutbyggnaden är klar i augusti kommer vi att kunna effektivisera anläggningens logistik och lagerhantering, säger Kari Väliaho, chef för rörprodukter på SSAB Europe.

Nästa steg i investeringsprojektet är att demontera den befintliga produktionslinjen H3 för precisionsrör och sedan installera den nya produktionslinjen. Detta kommer att vara genomfört i slutet av året. I december inleds demonteringen av linje H4 för konstruktionshålprofiler, och arbetet fortsätter sedan med installation av den nya produktionslinjen.

 Arbetet som är relaterat till investeringen i valsverket i Tavastehus förväntas vara klart i slutet av första kvartalet 2020, säger Kari Väliaho.

– Rörvalsverket i Tavastehus har för närvarande 120 anställda och siffran förväntas stiga när produktionslinjerna är klara.

Lagerbyggnadens stålkonstruktioner och fasadelement har levererats av Ruukki Construction, som ingår i SSAB Group.



Källa: SSAB