SStar Gold Resources har förvävat gruvlicens i Ryssland


2019-06-04

SStar Gold Resources AB styrelse informerar om ett framgångsrikt deltagande i en auktion och ger en uppdatering avseende genomgången av den pågående verksamheten som initierades av den nya styrelsen som tillträdde den 12 januari 2019.

Det ryska dotterbolaget i Moskva, SStar Trade Gold LLC, vilket startades i slutet av 2018 har från representationskontoret i Chita Zabaykal-huvudstadsregionen, framgångsrikt säkrat en gruvlicens vid en stats auktion i maj 2019. Detta har gett bolaget gruvrättigheter avseende alluvialguld på ett område i Kadarinsky Zabaykal-regionen, Mogochincky-distriktet.

Enligt TKZ ett företag som specialiserat sig på geologiska rapporter som ackrediterats av den ryska regeringen finns utvinningsbara reserver på upp till 59 kg guld. Ytterligare geologiska undersökningar planeras under de närmaste 18-24 månaderna för att bestämma möjligheten för storskalig alluvialbrytning vid Kadarinsky-området.

Bolaget planerar att vidareutveckla sin strategi för att bygga en portfölj av guldgruvtillgångar i Trans Bajkal-regionen och fortsätter att utvärdera ytterligare regeringsregistrerade licenser när de är tillgängliga.

För att säkerställa att bolaget uppnår detta mål före noteringen av sina aktier på lämpligt lista i Stockholm har styrelsen fastställt att det för företagets bästa inte är troligt att noteringsprocessen inleds före 2021.



Källa: SStar Gold Resources