Lesjöfors köper holländsk metalldetaljindustri


2019-05-14

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors AB har idag förvärvat aktierna i Spibelt Beheer B.V. där bolagen Tribelt och De Spiraal ingår.

– De Spiraal och Tribelt är bolag som passar väl in i Lesjöfors europeiska plattform med diversifierad kundbas och möjligheter till korsförsäljning med våra existerande verksamheter. Tribelt öppnar dessutom en ny marknad för Lesjöfors med applikationer kring transportband, säger Kjell-Arne Lindbäck, VD Lesjöfors.

De Spiraal är en tillverkare av fjädrar och tråddetaljer till industrin. Bolaget har en bred kundbas inom flera branscher såsom livsmedel, läkemedel och energi. Tribelt tillverkar industriella transportband för livsmedels-, process- och läkemedelsindustrin. Bolagen är väl etablerade på marknaden och har långa och stabila kundrelationer.

 Totalt omsätter företagen cirka 14 miljoner euro, främst på den europeiska marknaden med god lönsamhet.

– Lesjöfors visar med detta förvärv på möjligheten att expandera affärsområdet Industri ytterligare internationellt och fortsätter bygga en ledande koncern inom fjädrar, tråd- och banddetaljer, säger Henrik Perbeck, VD för Lesjöfors moderbolag Beijer Almas.

Säljarna och företagsledarna, René Spoelder och René Frielink är också nöjda:
– Vi är glada över att bolaget blir en del av en grupp som är specialiserade på fjädrar och transportband i metall. Vi uppskattar också den decentraliserade strukturen i Lesjöfors och ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget vidare.



Källa: Beijer Alma