Teknikprodukter förvärvar packningstillverkaren N.O. Rönne


2019-05-06

Bild: Teknikprodukter

N.O. Rönne är ett av Sundsvalls mest anrika industrileverantörer och grundades redan 1916.
Bild: Norrlandsbild
N.O. Rönne är ett av Sundsvalls mest anrika industrileverantörer och grundades redan 1916.

Teknikprodukter Nordics moderbolag Addtech Nordic förvärvade den 1 april samtliga aktier i Aktiebolaget N.O. Rönne. Företaget är en av Sundsvalls äldsta och mest anrika industrileverantörer. Den huvudsakliga verksamheten är tillverkning av packningar till bland annat verkstads- och processindustrin. Rönnes blir ett perfekt komplement till Teknikprodukters redan breda sortiment av tätningar och o-ringar.


N.O. Rönne grundades redan 1916 och blev ett Aktiebolag 1930. Sedan dess har Rönnes drivits av familjen Lundin. Så sent som i mars i år mottog Rönnes den prestigefyllda utmärkelsen Bra gjort för Sundsvall av Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Rönnes kommer att drivas vidare precis som idag och till en början kommer ingenting att förändras för varken kunder eller leverantörer. På lite längre sikt kommer dock företagen att föras närmare varandra för att ännu bättre kunna dra nytta av varandras styrkor. Packningstillverkningen kommer fortsatt att ske i Sundsvall och planer finns för att ytterligare utveckla verksamheten där. Redan nu är processen igång för att rekrytera ny personal.

Teknikprodukters VD, Per Alfredsson, är mycket nöjd med förvärvet:
– Vi är väldigt glada för att Eric Lundin har valt att anförtro sitt livsverk till just oss. Det är ett ansvar vi kommer att ta på största allvar. Med hjälp av den spetskompetens och den produktionskapacitet som finns på Rönnes kommer vi ytterligare stärka vår position som en av Sveriges ledande leverantörer av tätningar och packningar, säger han.

Eric Lundin som har drivit Rönnes sedan 1971 kommer att arbeta kvar på bolaget till och med den 30 september i år för att sedan gå i pension.



Källa: Teknikprodukter