Snart lanseras världens första sociala intervjurobot – ska göra rekryteringen fördomsfri


2019-05-03

Tengai Unbiased – världens första fördomsfria intervjurobot, utvecklad av TNG och Furhat Robotics.
Bild: TNG

Tengai Unbiased – världens första fördomsfria intervjurobot, utvecklad av TNG och Furhat Robotics.



Tisdagen den 14 maj är det dags för TNG:s årliga trend- och framtidsspaning i Örebro. Utöver research, trender och insikter kring fördomsfri rekrytering och jobbsökande kommer även Tengai, världens första sociala intervjurobot, att lanseras. Det gör Örebro till den första platsen i Sverige – och världen – som får se den färdiga produkten.

Eventet äger rum på Scandic Grand i Örebro, där TNG bjuder på frukost samt research, trender och insikter kring hur rekrytering och jobbsökande förändras och påverkar företags mångfald, kompetensförsörjning, HR-teknik, chefers ledarskap och framtidens arbetsmarknad.


Världslansering av intervjuroboten Tengai
På plats i Örebro finns också Tengai, den sociala intervjuroboten, som nu är klar för den svenska marknaden. Tengai, som är utvecklad utifrån Furhat Robotics ramverk, är världsunik och har redan fått stort globalt genomslag.

Förutom att Örebro är den första platsen i världen som får se den färdiga produkten har TNG:s Örebro-kontor under även varit delaktiga i projektet genom att visa upp roboten för studenter, vars feedback använts i utvecklingen. Detta är dock första gången som också företag i Örebro kan få insikt i produkten, hur framtidens jobbintervju kan tänkas gå till samt utvecklingsarbetet bakom.



Källa: TNG Group