Ahlstrom-Munksjö lanserar en ny fiberbaserad lösning för papperssugrör


2019-04-24

<span><span>CelluStraw är en ne fiberbaserad lösning för sugrör i papper från <span><span>Ahlstrom-Munksjö</span></span>.</span></span>
Bild: Ahlstrom-Munksjö
CelluStraw är en ne fiberbaserad lösning för sugrör i papper från Ahlstrom-Munksjö.

Ahlstrom-Munksjös nya lansering CelluStraw är en fiberbaserad lösning för sugrör i papper. Den erbjuder livsmedelsindustrin ett alternativ till engångssugrör i plast i konsumentprodukter. 

Ahlstrom-Munksjö bidrar till en hållbar vardag genom att ta fram lösningar för miljövänligare slutprodukter som tillverkas av förnybara material i stället för icke-förnybara naturtillgångar. Detta är en viktig drivkraft på många marknader. Lanseringen av CelluStraw ger prov på Ahlstrom-Munksjös starka kompetens inom hållbara fiberbaserade lösningar. 

– Ahlstrom-Munksjös CelluStraw är en lösning som vi har tagit fram speciellt för att tillgodose de olika framväxande initiativen för att fasa ut engångssugrör i plast, säger Brian Oost, VP Product Management and Marketing Food Packaging, Specialties Business Area.
– Genom att använda pappersbaserade material kan betydande aktörer inom livsmedelsindustrin, som snabbmatskedjor, bevisa sitt starka engagemang för miljön och ändå erbjuda kunderna en bekväm drickupplevelse.
 

CelluStrawTM-sortimentet omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. CelluStrawTM lämpar sig synnerligen bra för höghastighets konverteringsmaskiner. Materialets goda våtstyrka och mekaniska tålighet ger god produktintegritet och garanterar att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen och att de klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar. CelluStrawTM tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material. Den rekommenderade slutanvändningen är i kalla drycker. 

– Nu när våra anläggningar i Nordamerika har anslutit sig till Ahlstrom-Munksjös globala plattform är vi bättre anpassade till att stödja hållbarhetsinitiativ av detta slag, säger Robyn Buss, VP Sales and Marketing, North America Specialty Solutions.
– För marknaden för papperssugrör har vi en global teknikplattform bestående av anläggningar i Europa och USA. Detta samarbete är ytterligare ett exempel på den potential för synergieffekter i verksamheten som vi har för avsikt att dra nytta av.




Källa: Ahlstrom-Munksjö