Epiroc-priser uppmärksammar kundsamarbete och autonoma borriggar


2019-04-23

En Epiroc Pit Viper som används av BHP in Australien.
Bild: Epiroc
En Epiroc Pit Viper som används av BHP in Australien.

Epirocs första årliga priser uppmärksammar tätt kundsamarbete i Mongoliet och innovativa autonoma borriggar i Australien.

United in Performance-priset belönar exceptionellt kundsamarbete. Priset presenteras till Anders Berglund, Bayar Torguud, Batzorig Jamsranjav och Alf Lawrence på Epirocs marknadsbolag i Mongoliet, såväl som till gruvbolaget Oyu Tolgoi LLC. Deras omfattande samarbete ökar produktiviteten och säkerheten vid Oyu Tolgois stora koppargruva i södra Gobiöknen.

Epiroc har utvecklat en stark lokal servicekapacitet vilket ger kundfördelar som t.ex. snabb leverans av reservdelar. Bolagen betonar säkerhet och mångfald och de har framgångsrikt arbetat tillsammans för att rekrytera fler kvinnor som maskinoperatörer och servicetekniker.  

Inspired by Innovation-priset belönar ledande teknisk innovation på Epiroc som haft tydlig kommersiell framgång. Det presenteras i år till Tyler Berens, Tim Ledbetter och Dustin Penn på Epirocs division Drilling Solutions, Lars Eriksson på divisionen Rocktec, och till Adrian Boeing på marknadsbolaget i Australien, för utvecklingen och installationen av autonoma Pit Viper-borriggar för gruvbolaget BHP.

En fjärrstyrd Pit Viper-flotta arbetar i järnmalmsgruvor i den tunt befolkade Pilbara-regionen cirka 1 300 kilometer från den moderna kontorsbyggnaden i Perth där BHP:s operatörer befinner sig. Denna automationslösning ger starka kundfördelar, bland annat förbättrad arbetsmiljö, högre produktivitet och lägre driftskostnader.

– Vi är stolta över våra starka team som kontinuerligt fokuserar på att öka kunders produktivitet och säkerhet samt att sänka driftskostnaderna, säger Per Lindberg, Epirocs VD och koncernchef.
– Automation och proaktivt kundsamarbete är två viktiga sätt för att uppnå detta.

Priserna kommer att presenteras till vinnarna på årsstämman den 9 maj 2019.  



Källa: Epiroc