Axfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör – ökar användningen av förnybara drivmedel


2019-04-16

Axfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör.
Bild: Circle K
Axfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör.

Axfood och Circle K förlänger sitt samarbete vilket gör att Circle K fortsätter som drivmedelsleverantör till Axfood:s samtliga bolag i koncernen i ytterligare tre år.
– Vi är stolta över att vara Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel. Det ger oss möjlighet att hjälpa Axfood att uppnå sitt mål med att minska utsläppen av växthusgaser, säger Mats Lindqvist, Senior Key Account Manager B2B & Cards Sales på Circle K.

Circle K arbetar aktivt med att vara ledande i utveckling i omställningen från fossilt till alltmer klimatneutrala drivmedel och därmed bidra till en hållbar framtid. Parallellt med detta sker utvecklingen av digitala verktyg som gör det enklare för företagskunder att hålla koll på sina utgifter genom minskad administration, ökad säkerhet, bättre tillgänglighet och enklare besök på stationerna längs de svenska vägarna.

– Med det nya avtalet får vi ett upplägg som hjälper oss att fortsätta vårt arbete med att minska vår klimatpåverkan, vilket varit viktigt för oss vid valet av drivmedelsleverantör, säger Helena Blom, transportchef på Axfood.
– Vi har ambitiösa klimatmål och ska bland annat minska koldioxidutsläppen från våra egna transporter med minst 20 procent fram till 2020.

Avtalet inkluderar ett brett utbud av produkter där miles diesel med 42% bioinbladning är den primära men även komprimerad biogas, flytande biogas, Biodiesel B100 , HVO100, Etanol ED95, AdBlue ingår i avtalet.



Källa. Circle K