Holmen får högsta hållbarhetsbetyg i alla led


2019-03-19

Elin Swedlund, hållbarhetsansvarig för Holmen-koncernen.
Bild: Holmen
Elin Swedlund, hållbarhetsansvarig för Holmen-koncernen.

Holmen har fått tre nya guld i hållbarhet. Det är analysföretaget EcoVadis som placerar Holmens skogsbruk samt tillverkning av papper i sin guldkategori. Därmed hamnar skogsbolaget i världstoppen när det gäller hållbarhet, med högsta betyg i hela tillverkningskedjan – från det hållbara skogsbruket till de klimatsmarta produkterna.

Sedan tidigare har kartongproduktionen vid Iggesunds Bruk och systerbruket i Workington i England fått guld. Nu får alltså även pappersbruken Hallsta och Braviken samt Holmens skogsbruk det högsta betyget, Gold Standard.

– Vi är en del av skogens kretslopp från planta till produkt, där vi förädlar råvaran till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker. Att vi nu får toppbetyg i flera delar av vår tillverkningskedja är en av många bekräftelser på att Holmen har ett mycket starkt hållbarhetsarbete i alla led, säger Elin Swedlund, hållbarhetsansvarig för Holmen-koncernen.

Under den senaste tioårsperioden har Holmen-koncernen förekommit på index över världens 100 mest hållbara företag, upprättade både av FN:s Global Compact och the Corporate Knights. Dessutom har Holmen flera gånger nämnts som föregångare i arbetet mot klimatförändringarna av CDP, Carbon Disclosure Project.

EcoVadis bedömer hur företag arbetar med miljöfrågor, produktions- och arbetsprocesser, arbetsmiljö, rättvisa affärer och inköp. Bedömningarna är vägledande för stora globala företags val av leverantörer. Exempel på företag som använder sig av EcoVadis bedömningar är Nestlé, Johnson&Johnson, Coca-Cola, Nokia, L’Oréal, Heineken och Air France-KLM.



Källa: Holmen