Efterfrågan på återvunnen kimrök ökar i världen


2019-03-12

Minskad tillgång på jungfrulig kimrök och ökade krav på däck- och gummiindustrin att ställa om till mer hållbar produktion leder till att efterfrågan på rCB och EnviroCB fortsätter växa. År 2023 beräknas marknaden för återvunnen kimrök uppgå till 491 miljoner dollar.
– Däck- och gummiindustrin står inför utmaningar både med producentansvar och att öka andelen återvunnet material i produktionsprocessen. Där är Enviros återvunna kimrök är en given lösning och det märks i vårt försäljningsarbete, säger Thomas Sörensson, vd.

Förutom aktiva ordrar till produktion av chassipluggar, gummitätningar och solida däck väntar Enviro på ordrar från tillverkare av bland annat jordbruksdukar, andra typer av fordonstillbehör, transportband och gummimattor som tidigare genomfört framgångsrika produktionstester

– Dessutom har vi en rad produktionstester igång både hos däcktillverkare och i gummiindustrin. Varje positivt testresultat betyder att vi är ett stort steg närmare ett kommersiellt samarbete, säger Thomas Sörensson. 



Källa: Enviro