Rymdteknolog och social entreprenörsstjärna tilldelas ledarskapsstipendium


2019-03-08

Assiye Süer, rymdteknolog, är en av stipendiaterna.
Bild: Internetstiftelsen
Assiye Süer, rymdteknolog, är en av stipendiaterna.

Karolina Lisslö Gylfe, social entreprenör inom matematiklärande, är den andra stipendiaten.
Bild: Internetstiftelsen
Karolina Lisslö Gylfe, social entreprenör inom matematiklärande, är den andra stipendiaten.

Internetstiftelsen delar ut stipendium till Stellar Executive Program, en ledarskapsutbildning i digital transformation. Mottagare är Assiye Süer, rymdteknolog, och Karolina Lisslö Gylfe, social entreprenör inom matematiklärande.

Tillsammans med Stellar Capacity delar Internetstiftelsen ut stipendium till Stellar Executive Program. Det delas ut till två digitala entreprenörer som ges möjlighet att utveckla sitt digitala ledarskap och lära sig att tänka nytt kring innovation, organisation, affärs- och verksamhetsmodeller.

Ansökan stängde 11 februari och nu har Internetstiftelsen glädjen att  meddela att Assiye Süer och Karolina Lisslö Gylfe tilldelas varsitt stipendium med följande motivering;

"Båda stipendiater har lagt en unik grund inom sitt entreprenöriella företagande. Assiye har genom sitt bolag ”Swedish Space Technologies” riktat in sig på produktutveckling med hjälp av rymdteknologi. Karolina driver, genom den digitala utbildningsplattformen ”Mattecentrum”, läxhjälp till unga på riksnivå där de får en viktig start för odlandet av framtidens färdigheter. Assiye och Karolina vill genom sitt entreprenörskap bidra till en positiv samhällsutveckling och båda har en visionär utblick och siktet inställt på att skala upp sina respektive verksamheter. Därför kommer programmets insikter, verktyg och nätverk att kunna erbjuda en god plattform för deras fortsatta arbete."

– En viktig del av vår verksamhet är att på olika sätt främja innovation, idéer och möten som bidrar till kunskap och en dialog kopplad till internet, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.
– Vi tycker att Stellar Capacitys utbildning i digital transformation och ledarskap är ett bra exempel på när dessa teman möts och vi är stolta och glada över att kunna ge Assiye och Karolina möjlighet att delta i Stellar Executive Program.

Internetstiftelsen jobbar för att möjliggöra innovation och driva användningen av internet framåt. Det gör vi bland annat genom mötesplatsen Goto 10 och konferensen Internetdagarna, där vi erbjuder inkluderande ytor för meetups, hackatons, arbete och spontana möten kring internetrelaterade frågor och idéer.



Källa: Internetstiftelsen