Velleuer kompetensutvecklar medarbetare för framtiden


2019-03-08

Anställda i tyska Velleuer har stora möjligheter att vidareutveckla sig och ta nya steg I karriären. Studiebesök till andra industriföretag är ett sätt att fördjupa sina kunskaper, ett annat är att fortsätta sina akademiska studier.

Det tyska Lesjöforsbolaget Velleuer ser stora fördelar med att investera i sin personal genom fortbildning och anställda kan därigenom ta karriärsteg inom företaget. Ett sätt att fördjupa kunskap och få nya intryck är genom att delta i studiebesök vid andra industriföretag. Nyligen deltog en grupp med fyra Velleueranställda i en studieresa anordnad av VDI, en organisation för tyska ingenjörer, till det gigantiska Hüttenwerke Krupp-Mannesmann i Duisburg.

Duisburg är den största stålproducerande orten i världen och de två ledande företagen på orten gjuter mer än 20 miljoner ton stål årligen. Deltagarna fick följa hela processen från leverans av malm och kol till företagets hamn vid floden Rhen till koksverk, masugnar, ståltillverkningsprocess och vertikal gjutning. Deltagarna var mycket imponerade av de massiva behållarna för smältjärn och den höga kvalitet som tråd- och bandmaterial från stålverken alltid håller.


Fortsatt akademisk utbildning
Andra sätt att gå vidare i karriären är att studera vid universitet för att ta en magisterexamen eller teknisk examen. Velleuer har en nära relation med Berufskolleg Niederbeg, den lokala tekniska högskolan. Regelbundet söker medarbetare in för att vidareutbilda sig till ledande positioner inom industrin.

I februari utexaminerades två medarbetare från Velleuer efter att de presenterat sina slutprojekt för en publik med yrkesverksamma tekniker. Johann Wiens från underhållsavdelningen och hans fyra kollegor presenterade en ny flexibel konstruktion där stansade och bockade detaljer kan packas i produktionslinjen på ett säkert och effektivt sätt.

Robin Podolsky, teknisk säljare, och hans team presenterade en innovativ lösning som gör monteringen av progressiva verktyg upp till 1 000 mm effektivare. Det nya konceptet förkortar märkbart monteringstider och frigör därmed potential för fler nya verktygsbeställningar.

Velleuers vd Frank Jahn är mycket nöjd över satsningarna:
– Vi är väldigt glada över att vi kan attrahera engagerade, högkvalificerade medarbetare som ständigt vill utveckla sig själva och vårt företags produkter och processer in i framtiden.



Källa: Lesjöfors