Träffa SCHUNK på UR+ Workshop Tour 2019


2019-03-07

Bild: SCHUNK

Bild: SCHUNK

Bild: SCHUNK

Bild: SCHUNK

Bild: SCHUNK

Under 2019 kan blir det möjligt träffa SCHUNK under UR+ Workshop Tour i Norge. Där kommer besökarna att se hur SCHUNK kan effektivisera användandet av kollaborativa robotar. Första etappen går av stapeln i Ålesund och Molde 11-13 mars.

SCHUNK är ett av elva utställande företag och vid den första etappen i Ålesund och Molde träffar ni vår Daniel Lutzov på plats där han bland mycket annat visar världens första certifierade gripdon för samverkande applikationer; EGP-C.

Gripdonet EGP-C från SCHUNK är det första industriella gripdonet som certifierats för kollaborativa applikationer av ett fristående certifieringsorgan; DGUV och där SCHUNK nu tagit ett ytterligare steg med introduktionen av en speciell mjukvara (plug-in) för anpassning till UR-robotar.

Gripdonet EGP-C kommunicerar och kan anpassas på flera olika sätt, dels via det överordnade styrsystemet som tidigare, eller via en ny “plug-in” där gränssnittet är utformat på ett intuitivt sätt för att underlätta för användaren. EGP-C är anpassat och klart för användning på bara några minuter.

För användning med robotar från UR så kan allt skötas direkt från robotens programmeringspanel.



Källa: SCHUNK