Här är däcket som ska få bilar att flyga


2019-03-07

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Goodyear
Goodyear AERO – ett konptdäck för självkörande, flygande bilar.

Goodyear AERO-konceptet är ett två-i-ett-däck konstruerat för framtidens självkörande, flygande bilar. Konceptet ska fungera både som ett däck för att köra på vägen och som en ”propeller” för att flyga.

– I över 120 år har Goodyear ständigt sökt efter innovationer och uppfinningar och samarbetat med de pionjärer som driver förändringar och upptäckter inom transport, säger Chris Helsel, Chief Technology Officer på Goodyear.
– När mobilitetsföretag blickar mot skyn efter svaret på utmaningar i stadstrafik och trängsel, har vårt arbete med avancerade däckarkitekturer och material fått oss att föreställa oss ett hjul som skulle kunna fungera både som ett traditionellt däck på vägen och som ett framdrivningssystem i luften.

AERO-konceptet innehåller ett antal innovativa egenskaper:

Även om AERO-designen bara finns som koncept utvecklas vissa av teknologierna, exempelvis icke-pneumatisk struktur och intelligenta däckfunktioner, av Goodyear redan i dag. Medan andra kan stå som grund för nya idéer och möjligen nya produkter i framtiden.

– Goodyears koncept är avsedda att väcka en debatt om däck och transportteknologier för ett nytt ekosystem för mobilitet, säger Chris Helsel.



Källa: Goodyear