Fortsatt ortdrivning för Veidekke i Malmberget


2019-03-06

Bild: Veidekke

Veidekke Anläggning Nord har fått fortsatt förtroende att utföra ortdrivning åt LKAB. Denna gång cirka 7 000 ortmeter under perioden januari till december 2019.

Veidekke har sedan 2014 varit aktiva i Vitåforsgruvan i Malmberget och sammanlagt drivit 54 000 ortmeter.

LKAB och Veidekke har ett nära och framgångsrikt samarbete som baseras på företagens likheter vad gäller värdegrund och syn på kvalitet, miljö, säkerhet samt involverande arbetsprocesser.

– Det var med stor glädje som vi mottog beskedet om fortsatt samarbete med LKAB i Malmberget, säger Mathias Rönnholm, regionchef Veidekke Anläggning Nord.
– Vi har gjort stora investeringar i maskiner och byggt upp ett starkt kompetent team av medarbetare som verkligen ger järnet. Jag är otroligt stolt och imponerad av våra fantastiska medarbetare.

Veidekkes medarbetare i Vitåfors vann Veidekke Anläggnings HMS-pris 2018 för sitt systematiska säkerhetsarbete med involverande riskhantering. Projektet är ett lysande exempel på att hög produktivitet och hög säkerhet går hand i hand. Veidekke har tillsammans med LKAB och samarbetspartners skapat ett engagemang för arbetsmiljöfrågor långt utöver det vanliga. Detta har generat noll allvarliga skador i en extremt riskfylld miljö.

Projektet omfattar ortdrivning inklusive bergförstärkning samt lastning och transport, d v s att skapa tunnlar inför malmbrytningen.




Källa: Veidekke