OssDsign siktar på Nasdaq First North


2019-02-15

Bild: OSSDSIGN

Bild: OSSDSIGN

UICs alumnbolag OssDsign utvecklar och tillverkar biokeramiska implantat för förbättrad läkning av bendefekter. De har nu avslutat en investering på 64 miljoner kronor och påbörjar också förberedelser för en börsintroduktion under 2019.

OssDsigns bakomliggande teknologi är framtagen genom ett samarbete mellan kliniska forskare vid Karolinska Institutet och materialvetare på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet.

– Med finansieringen säkrad, samt processen mot en notering påbörjad, kan vi nu öka våra satsningar för att ytterligare stärka vår position på marknaden. Kapitaltillskottet kommer primärt användas för att intensifiera pågående marknadssatsning i USA samt även på nyckelmarknader i Europa. Samtidigt förbereder vi för marknadsintroduktion i Japan, säger vd Anders Lundqvist i ett pressmeddelande från OssDsign.
– Där har ledande japanska kirurger påbörjat en klinisk utvärdering av OssDsigns teknologi på en serie patienter parallellt med att den regulatoriska processen pågår. Detta innebär att vi redan vid tidpunkten för lansering kommer att kunna presentera japansk klinisk data. Finansieringen är således ett viktigt steg mot att nå vårt mål att bli en global aktör med helhetslösningar för kraniala och faciala rekonstruktioner, vilket är vårt initiala kommersiella fokus.

Erik Penser Bank har under investeringsprocessen agerat finansiell rådgivare till OssDsign, ett samarbete som fortsätter även i nästa fas då OssDsign förbereder en notering på Nasdaq First North under 2019.









Film: OSSDSIGN
Källa: Uppsala Innovation Centre