Rebl Industries flyttar in i Gothia Science Park


2019-02-13

Rebl Industries vill göra robotautomation enklare, snabbare och effektivare. Nu har företaget flyttat in i Gothia Science Park.
Bild: Gothia Science Park
Rebl Industries vill göra robotautomation enklare, snabbare och effektivare. Nu har företaget flyttat in i Gothia Science Park.

Rebl Industries är det senaste tillskottet i innovationsmiljön Gothia Science Park. 
– Att de har valt att etablera sig i Gothia Science Park visar på styrkan av våra kluster samt långsiktiga satsningar på att bygga upp miljöer för innovation och automation, säger Kenneth Alfelt, ansvarig för etableringar i Gothia Science Park.


Rebl Industries bygger flexibel automation med samarbetande robotar, 3D vision och mjukvara – allt förberett för Industri 4.0. I konceptet finns lösningar för olika operationer såsom plockning, kittning och maskinbetjäning. Genom konceptet för flexibel automation kan en robot ofta användas till flera olika operationer för att öka nyttjandet.

– Snabba omställningar är en nyckel. Att göra automation enkel och lönsam genomsyrar allt vi gör på Rebl Industries. Gothia Science Park ligger i frontlinjen när det gäller ny teknik, därför flyttar vi in här, säger Johan Andersson, ansvarig för konceptutveckling vid Rebl Industries, och fortsätter:

– Bästa sättet att förklara hur våra lösningar med kollaborativa robotar, 3D-vision och vår lösning Rebl Ctrl gör automation flexiblare, är att visa hur det används i verkligheten. Därför bjuder vi in industriföretag och partners att köra sina produkter hos oss. Det gör att våra kunder kan se konceptet innan de investerar i eller hyr en lösning.




Källa: Gothia Science Park