Ny lösning för slipning av hörn


2019-02-12

Flexovit lamellrondell Mega-Line Curved Performance.
Bild: Saint-Gobain
Flexovit lamellrondell Mega-Line Curved Performance.

Svårhanterlig slipning är nu ett minne blott. Flexovit lanserar nu en lamellrondell, Mega-Line Curved Performance, som har lameller med vinklad kant och förminskad stödplatta vilket gör slipning av svåråtkomliga utrymmen, konturer och hörn enklare.

Flexovits nya lamellrondell, som har beteckningen Mega-Line Curved Performance, är uppbyggd på en förminskad glasfiberplatta. Detta gör det möjligt att slipa kälsvets samt slipa i hörn och radier enligt tillverkaren. Lamellrondellen är uppbyggd av en kraftig nyutvecklad mixduk belagd med keramiskt slipmedel och ett fyllnadsmedel (supersize)som reducerar värmeutvecklingen. Detta gör lamellrondellen mycket motståndskraftig mot nedslitning och söndertrasning vilket också bidrar till den längre livslängden. Slipmedlet som används är avsett för bearbetning av stål och rostfritt och ger utmärkt resultat på kort tid även vid lågt arbetstryck.

Mega-Line Curved Performance, som är avsedd för användning i vinkelslipmaskin, finns i 125 mm diameter i kornstorlekarna 40, 60, 80 och 120 och har en konvex stödplatta i glasfiber.

– Tack vare att den nya lamellrondellen Mega-Line Curved Performance har vinklade lameller och förminskad stödplatta är den idealisk för slipning av kälsvets, hörn och andra svåråtkomliga utrymmen. Dessutom får man en lamellrondell med extra lång livslängd vilket sänker den totala slipkostnaden, säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.




Källa: Saint-Gobail