Atlas Copco introducerar tre nya skruvkompressorer för mindre och medelstora företag


2019-02-07

Den nya serien GA 11+-30 kombinerar en IE4-certifierad motor med ett toppmodernt kompressorelement för enastående effektivitet och prestanda.
Bild: Atlas Copco
Den nya serien GA 11+-30 kombinerar en IE4-certifierad motor med ett toppmodernt kompressorelement för enastående effektivitet och prestanda.

Atlas Copco utökar och uppgraderar sitt utbud av kompressorer till mindre och medelstora företag. De nya oljeinsprutade skruvkompressorerna G 15L-22, GA 15-26 och GA11+-30 tillhandahåller prestanda och effektivitet skräddarsydd för kundernas prioriteringar och applikationer.

Behovet av tryckluft varierar mellan små och medelstora företag. Därför introducerar Atlas Copco nya oljesinsprutade skruvkompressorer som är anpassade efter de behov och önskemål som små och medelstora företag har:

G 15L-22 är den nyaste serien av kompressorer inom Atlas Copco som riktar sig till små och medelstora företag. Den är tyst, effektiv, kraftfull och pålitlig – och har en låg investeringskostnad. Installationen är enkel och lättåtkomliga komponenter gör den snabb att serva.

Den tankmonterade GA 15-26 har en IE3/NEMA Klass 1-certifierad motor och Atlas Copcos senaste högeffektiva kompressorelement. Kombinationen ökar den fria avgivna luftmängden och gör GA 15-26 än mer energieffektiv. En inbyggd tork säkerställer luftkvaliteten. Styrsystemet Elektronikon® Swipe tillhandahåller enkel övervakning och optimal effektivitet.

GA 11+-30 är ett resultat av kontinuerlig innovation. Dess toppmoderna kompressorelement, underhållsfria växellåda och IE4-certificerade motor samverkar helt med varandra. Resultatet är en kraftig ökning i fri avgiven luftmängd (6-10%) och minimal energiförbrukning (en minskning med 3-8%). En inbyggd tork säkerställer luftkvaliteten. Styrsystemet Elektronikon® Touch med högupplöst färgdisplay säkerställer övervakning och underhåll.

– Med dessa nya G- och GA-modeller kan vi erbjuda bättre kompressorer för mindre och medelstora företag, säger Johan Köhler, marknadschef på Atlas Copco.
– Givetvis uppfyller både de enklare G 15-L-22 och de mer avancerade GA 11+-30 Atlas Copcos stränga krav på kvalitet och prestanda. Det finns också möjlighet att koppla upp sig mot intelligenta digitala nätverkssystem, Industri 4.0, framförallt med GA 11+-30-serien.

De nya skruvkompressorerna G 15L-22 och GA 11+-30 från Atlas Copco finns nu tillgängliga för kunder i Sverige. Serien GA 15-26 kommer i april 2019.




Källa: Atlas Copco