Saab tecknar supportkontrakt för markradar med Frankrike


2019-02-05

Bild: Saab

Saab har tecknat kontrakt med Frankrike gällande support för markradarsystemen Giraffe AMB. Beställningen kommer från franska försvarsministeriets Direction de la Maintenance Aéronautique (DMAé) som ansvarar för det franska försvarets flygutrustning. Kontraktet, som omfattar support, underhåll och reservdelar, gäller två år från januari 2019 till januari 2021 med optioner för att förlänga med ytterligare fem år till 2026.

– Långsiktig support är en central del av vårt erbjudande. Saab har en mångårig relation med Frankrike och vi ser nu fram emot att fortsätta samarbetet. Vi är stolta att stärka det franska försvarets förmåga genom att vidmakthålla de mobila radar- och ledningssystemen Giraffe AMB, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab levererade Giraffe AMB-systemen till Frankrike 2006. Sedan dess har Frankrike använt systemen för en rad olika uppgifter, bland annat militär luftövervakning. Saab kommer att utföra större delen av arbetet i Göteborg och några delar på plats i Frankrike.Källa: Saab